Type
Vægt i gram
Bedste pris nordiskguld.dk
8 karat333‰
g
14 karat585‰
g
18 karat750‰
g
21 karat875‰
g
22 karat916‰
g
24 karat999‰
g
Guldbar9999‰
g
Senest opdateret 01 Oct 2020
Total
Vitusguld.dk
Tavex.dk

Vi har altid den bedste guldpris i Danmark

Hvordan kan I altid give den bedste guldpris?

Der er tre primære grunde til, at vi altid kan give dig den bedste guldpris:

 1. Vi samarbejder med de førende guldsmeltere i verden, som giver de mest konkurrencedygtige guldpriser
 2. Vi sender store mængder guld til smeltning, hvilket minimerer omkostningerne og styrker vores forhandlingsposition
 3. Vi bruger moderne guldscannere, der kan analysere det præcise indhold af guld og andre metaller i dit guld – på den måde undgår vi at skulle tage et risikotillæg, da vi altid ved præcist, hvor meget guld, du indleverer

Vi opdaterer vores guldpriser hvert 5. minut. Den pris du får, er prisen på tidspunktet, hvor du indleverer guldet eller vi modtager dit guld og behandler dit salg.

Ro i sindet – vi har altid den bedste pris uanset karat

Guldopkøbere fastsætter guldpriser alt efter hvilken karat guld, du sælger. I nogle tilfælde vil du se, at én opkøber har den bedste pris på 8 karat, mens en anden opkøber har den bedste pris på 14 karat.

Men med Nordisk Guld skal du aldrig bekymre dig om, hvilken pris du får for dit guld – du får nemlig altid den bedste. Som du kan se af sammenligningsskemaet ovenfor, vil du formentlig aldrig finde en anden opkøber, der har en højere pris end Nordisk Guld.

Overvejer du at sælge dit guld?

Det er meget simpelt at sælge guld til os. Du booker bare et møde på siden eller tager kontakt til os. Det er også muligt at sende guldet til os, hvis du ikke har mulighed for at komme ned fysisk med guldet til en af vores butikker i København eller Århus.

Har du spørgsmål til os, det vi laver, eller hvordan processen foregår, er du altid velkommen til at kontakte os.

icon1

1. Lav en aftale

Bestil et personligt møde i København eller Århus. Vi giver dig rådgivning og vurderer dine smykker og guld.

Book møde nu
eller
icon2

2. (A) Besøg vores butik

V tester guldets karat og du får herefter pengene med det samme. Tager typisk kun et par minutter.

Se butikker
icon3

2. (B) Send med posten

Du kan sende dit guld til os med værdipost. Hvis du ikke har tid til at komme forbi vores butik.

Læs mere

Information omkring guld

content2

Guldets historie

De tidligste guldgenstande kan spores 6.000 år tilbage i Egypten. I Danmark har man fundet guldgenstande, der menes at være ca. 4.000 år gamle. Oprindeligt blev guld brugt til smykker og våben. Senere begyndte man at skabe guldmønter, som kunne bruges til at handle med. Den første guldmønt i Danmark blev skabt i år 1496 og sidenhen blev guld flittigt brugt i mønter – i dag er mønter dog primært lavet af kobber, aluminium, tin og bronze.

Hvorfor har guld værdi?

Guldprisen fastsættes på baggrund af efterspørgsel og udbud på verdens guldmarkeder. Jo større efterspørgsel og jo mindre et udbud, desto højere vil guldprisen være.

Men hvorfor efterspørger folk guld? Det gør de bl.a. fordi:

 1. Guld er med dets gyldne, varme farve et af de smukkeste metaller at bruge i smykker.
 2. Guld har god ledningsevne og er et ædelmetal, der ikke reagerer med andre grundstoffer, hvorfor det har en stor anvendelighed i industrien.
 3. Guld har historisk set været opfattet som en sikker havn. I usikre økonomiske tider, hvor kursudsving og pengepolitik gør aktie- og pengemarkederne usikre, søger investorer mod guld.
content3
content4

Hvorfor svinger guldprisen?

Guldprisen er som nævnt afhængig af efterspørgslen og udbuddet. Disse bliver begge påvirket af mange forskellige eksterne faktorer, herunder centralbank opkøb, inflation, geopolitik, pengepolitiske beslutninger, udviklingen på aktiemarkeder og meget mere.

Mens guldprisen traditionelt har været relativt mere stabil end aktiemarkeder, så er guld ikke altid en sikker havn – guldprisen har således historisk oplevet både meget store stigninger og meget store fald på kort tid.

bg3

Hvorfor er guldprisen forskellig afhængig af karat?

Hvad er karat?

Karat er udtryk for guldets renhed. 24 karat guld er 99,9 % rent guld, dvs. kun 0,1 % af guldet består reelt af et andet metal, mens 8 karat er 33,3 % rent guld. Normalt blander man guld op med kobber, sølv eller palladium. Dette gør man af to primære årsager:

 1. 24 karat guld er et relativt blødt materiale og er derfor ikke særligt velegnet til smykker, som kan blive udsat for belastning ved brug. Derfor iblander man andre stærkere metaller, som gør materialet mere holdbart – men samtidig reduceres guldets renhed også. F.eks. er 14 karat guld 58,5 % rent guld, mens resten er andre metaller.
 2. 24 karat guld består praktisk talt kun af guld, som har én farve – den varme, gyldne farve. Ønsker man at opnå en anden farve, f.eks. rødguld eller hvidguld, er man nødt til at blande andre metaller i, der kan ændre farven.

Så hvorfor er 24 karat dyrere end 8 eller 14 karat?

Guldprisen fastsættes på verdens guldbørser som en funktion af efterspørgsel og udbud. Her handles rent guld, det vil i praksis sige 24 karat guld. Når vi som guldopkøber køber dit guld, gør vi det med henblik på senere at sælge det videre på en guldbørs. Inden vi kan det, skal det opkøbte guld smeltes om til rent, 24 karat guld.

Når man smelter 1000 g 8 karat guld, vil man ende med ca. 333 g 24 karat guld. Det betyder derfor, at der skal ca. 3 g 8 karat guld til for at få 1 g 24 karat guld. Samtidig er der smelteomkostninger, som er større jo mere guld, der skal smeltes. Derfor får man relativt mindre for 8 karat end for 14 karat, ligesom man får relativt mindre for 14 karat end for 21 karat.

Hvordan ved jeg, hvor mange karat mine smykker er?

Normalt vil dine smykker være stemplet. De vil enten være stemplet med karat (f.eks. “14 karat” eller “14K”) eller med guldindholdet angivet i promille (f.eks. “333”, “585”, “999”).

Hvis du kan finde stemplet i dit smykke, kan du prøve at finde angivelsen i prisoversigten ovenfor, hvor du i venstre side kan se karat- og promilleangivelserne.

 

Hvor meget vejer min ring, halskæde eller andre smykker?

For at finde ud af, hvor meget din ring, din halskæde eller dine øvrige smykker vejer, kan du bruge en køkkenvægt. Den er måske ikke helt præcis, men den kan give dig en god indikation på, hvor mange gram du har.

Når du har lavet en aftale med Nordisk Guld og kommer ind og indleverer dit guld, vejer vi dit guld på en vægt, der måler med en præcision på 0,01 g.

Hvad kan du bruge vores guldpris indeks til?

 • Få et overblik over, hvor meget dit guld er værd

 • Sammenligne guldpriserne på tværs af guldopkøbere

 • Følge udviklingen af guldprisen over tid

 • Sikre dig, at du altid får den bedste pris for dit guld

 

Hvordan vil guldprisen udvikle sig i fremtiden?

Det er svært, hvis ikke umuligt, med sikkerhed at sige, hvordan guldprisen kommer til at udvikle sig. Mens guldprisen historisk set har været opadgående og mindre volatil end aktiemarkederne, så er det ingen garanti for, at guldpriserne bliver ved med at stige.

Vi anbefaler derfor, at du ikke afventer for længe, men slår til, hvis du ser en guldpris, du synes giver mening at sælge til.

Har du nogen spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til hvordan salg af guld fungerer, er du meget velkommen til at kontakte os på 71 74 30 65, på e-mail info@nordiskguld.dk, eller ved at chatte med os her på siden.

Du er også meget velkommen til at komme forbi vores butikker, men vi anbefaler, at du aftaler tid først.