Type
Vægt i gram
Bedste prisNordiskguld.dk
8 karat333‰
g
14 karat585‰
g
18 karat750‰
g
21 karat875‰
g
22 karat916‰
g
24 karat999‰
g
Guldbar9999‰
g
Senest opdateret 24 jun 2021
Total

Sælg dit guld i dag og få pengene med det samme

Det er meget simpelt at sælge guld til os. Du booker bare et møde på siden eller tager kontakt til os. Det er også muligt at sende guldet til os, hvis du ikke har mulighed for at komme ned fysisk med guldet til en af vores butikker i København eller Århus.

Har du spørgsmål til os, det vi laver, eller hvordan processen foregår, er du altid velkommen til at kontakte os.

icon1

1. Lav en aftale

Bestil et personligt møde i København eller Århus. Vi giver dig rådgivning og vurderer dine smykker og guld.

Book møde nu
eller
icon2

2. (A) Besøg vores butik

V tester guldets karat og du får herefter pengene med det samme. Tager typisk kun et par minutter.

Se butikker
icon3

2. (B) Send med posten

Du kan sende dit guld til os med værdipost. Hvis du ikke har tid til at komme forbi vores butik.

Læs mere

Butikker

Vi er glade for at byde dig velkommen i vores butikker på adresserne.
Map
Store Kongensgade 68, kld. th., 1264 København K
Åbningstider:
hverdage 09-18* weekend efter aftale
Østergade 33, st. th., 8000 Aarhus C
Åbningstider:
hverdage 09-18* weekend efter aftale
Telefon 71743065 E-mail
* VIGTIGT: Åbningstiderne er vejledende. Vi anbefaler, at du aftaler tid inden du kommer forbi, da vi kan være på kundebesøg og butikken dermed lukket.

Nordisk Guld giver dig branchens højeste priser

Hos Nordisk Guld er vores tilgang til guldpriser meget enkel; vores priser afspejler de højeste priser i markedet.

På vores side sammenligner vi vores priser med de andre største aktører i markedet. De andre største aktører som opkøber guld, sætter deres guldpriser dagligt, ud fra børspriserne. Vi har en mere simpel fremgangsmåde; vi matcher deres priser. Og når de andre opdatere deres priser, opdateres vores priser også. Vores guldpriser på de forskellige karat guld, er derfor en sammensætning af de højeste priser som findes i markedet. Så hvis f.eks. Vitusguld har den højeste pris på 14 karat, og Tavex har den højeste pris på 18 karat, og Nyfortuna har den højeste på 21 karat, så bliver vores priser en blanding af dem alle sammen.

Det gør, at lige meget hvad, så kan du altid komme til os, og få de højeste priser for dit guld. Det er særligt en fordel for dig hvis du har en blanding af guldsmykker i forskellig karat, fordi så ender du med at få mest for det hos os.

 

Nordisk Guld giver dig udbetaling med det samme

Hos Nordisk guld udbetaler vi pengene med det samme. Vi udbetaler pengene med straksoverførsel, som betyder at du har pengene på din konto med det samme – så længe det er en dansk bank banko.

Når du indlevere dit guld, gennemgår vi det. Vi har en røntgen maskine, som gør at vi kan analysere dine smykker og guld, selv store mængder, enormt hurtigt, og med stor nøjagtighed. Dette, sammen med vores erfaring og ekspertise indenfor guld, gør at vi kan analysere, udarbejde et samlet tilbud, og udbetale pengene til dig på under en halv time, som regel langt hurtigere.

 

Nordisk Guld har ingen gebyrer

I vores guldberegner kan du se, ved at indtaste vægten i gram på dit guld hvor meget vi kan tilbyde at udbetale til dig. Dette er den pris du vil få udbetalt, der er ingen skjulte gebyrer.

Beregneren gør det nemt for dig, hurtigt at danne dig en overblik over hvor meget du kan få udbetalt.

 

Smykker som er mere værd end Guld

Hos Nordisk Guld kan vi i visse tilfælde godt tilbyde mere for dine smykker end guldværdien. Hvis du f.eks. har et smykke med betydelige diamanter i, så kan vi ofte tilbyde at købe det som smykke i stedet for bare som guld.

Det samme gælder designersmykker hvor mærket og designet gør at smykket får en højere værdi end blot guldværdien. Det er f.eks. smykker fra Ole Lynggaard, hvor du vil kunne få mere end guldets værdi.

 

Hvorfor ikke bare gå til den lokale Guldsmed?

Hvis du ligger inde med guld, lægger det dig måske nært at tage til din lokale guldsmed. Det kan være bekvemt for dig hvis du kender guldsmeden, samt at de kan være tæt på hvor du bor.

Hvis du ikke har særlig meget guld, måske bare et par enkelte gram, kan det være en fin løsning, da det måske ikke er besværet værd at tage ind til os bare for lidt ekstra penge. Men har du lidt mere guld, så kan det bedre betale sig at sælge til os da vi giver en markant bedre pris.

Den lokale guldsmed, giver dig ofte en betydelig lavere pris end den vi kan tilbyde. Det skyldes at mindre guldsmede oftest blot er et mellemled, og sælger videre til opkøbere som os. Vi sælger vores guld direkte til smelt, og handler på guldbørsen, hvilket gør at vi kan tilbyde dig den bedste pris.

 

Send dit guld med posten – vi betaler fragten

Hvorfor bruge tid på at komme ind til os, når du bare kan sende det med posten. Tag bare fat i os, så opretter vi en sag på dig, og køber en pakkekode til dig. Du pakker herefter blot guldet ind, skriver pakkekoden på din pakke, og sender den fra en pakkeshop.

Du behøver på den måde ikke booke tid hos os, eller bruge tid på at holde møde.

Når vi modtager dit guld, gennemgår det samme standardiseret proces som med alt andet guld. Vi analysere guldet, det vejes og det endelige tilbud sendes til dig. Pengene udbetales med straks overførsel, så du vil have pengene på din konto samme dag som vi modtager din pakke.

Vi har altid den bedste guldpris i Danmark

Hvordan kan I altid give den bedste guldpris?

Der er tre primære grunde til, at vi altid kan give dig den bedste guldpris:

 1. Vi samarbejder med de førende guldsmeltere i verden, som giver de mest konkurrencedygtige guldpriser
 2. Vi sender store mængder guld til smeltning, hvilket minimerer omkostningerne og styrker vores forhandlingsposition
 3. Vi bruger moderne guldscannere, der kan analysere det præcise indhold af guld og andre metaller i dit guld – på den måde undgår vi at skulle tage et risikotillæg, da vi altid ved præcist, hvor meget guld, du indleverer

Vi opdaterer vores guldpriser hvert 5. minut. Den pris du får, er prisen på tidspunktet, hvor du indleverer guldet eller vi modtager dit guld og behandler dit salg.

Ro i sindet – vi har altid den bedste pris uanset karat

Guldopkøbere fastsætter guldpriser alt efter hvilken karat guld, du sælger. I nogle tilfælde vil du se, at én opkøber har den bedste pris på 8 karat, mens en anden opkøber har den bedste pris på 14 karat.

Men med Nordisk Guld skal du aldrig bekymre dig om, hvilken pris du får for dit guld – du får nemlig altid den bedste. Som du kan se af sammenligningsskemaet ovenfor, vil du formentlig aldrig finde en anden opkøber, der har en højere pris end Nordisk Guld.

Information omkring guld

content2

Guldets historie

De tidligste guldgenstande kan spores 6.000 år tilbage i Egypten. I Danmark har man fundet guldgenstande, der menes at være ca. 4.000 år gamle. Oprindeligt blev guld brugt til smykker og våben. Senere begyndte man at skabe guldmønter, som kunne bruges til at handle med. Den første guldmønt i Danmark blev skabt i år 1496 og sidenhen blev guld flittigt brugt i mønter – i dag er mønter dog primært lavet af kobber, aluminium, tin og bronze.

Hvorfor har guld værdi?

Guldprisen fastsættes på baggrund af efterspørgsel og udbud på verdens guldmarkeder. Jo større efterspørgsel og jo mindre et udbud, desto højere vil guldprisen være.

Men hvorfor efterspørger folk guld? Det gør de bl.a. fordi:

 1. Guld er med dets gyldne, varme farve et af de smukkeste metaller at bruge i smykker.
 2. Guld har god ledningsevne og er et ædelmetal, der ikke reagerer med andre grundstoffer, hvorfor det har en stor anvendelighed i industrien.
 3. Guld har historisk set været opfattet som en sikker havn. I usikre økonomiske tider, hvor kursudsving og pengepolitik gør aktie- og pengemarkederne usikre, søger investorer mod guld.
content3
content4

Hvorfor svinger guldprisen?

Guldprisen er som nævnt afhængig af efterspørgslen og udbuddet. Disse bliver begge påvirket af mange forskellige eksterne faktorer, herunder centralbank opkøb, inflation, geopolitik, pengepolitiske beslutninger, udviklingen på aktiemarkeder og meget mere.

Mens guldprisen traditionelt har været relativt mere stabil end aktiemarkeder, så er guld ikke altid en sikker havn – guldprisen har således historisk oplevet både meget store stigninger og meget store fald på kort tid.

bg3

Hvorfor er guldprisen forskellig afhængig af karat?

Hvad er karat?

Karat er udtryk for guldets renhed. 24 karat guld er 99,9 % rent guld, dvs. kun 0,1 % af guldet består reelt af et andet metal, mens 8 karat er 33,3 % rent guld. Normalt blander man guld op med kobber, sølv eller palladium. Dette gør man af to primære årsager:

 1. 24 karat guld er et relativt blødt materiale og er derfor ikke særligt velegnet til smykker, som kan blive udsat for belastning ved brug. Derfor iblander man andre stærkere metaller, som gør materialet mere holdbart – men samtidig reduceres guldets renhed også. F.eks. er 14 karat guld 58,5 % rent guld, mens resten er andre metaller.
 2. 24 karat guld består praktisk talt kun af guld, som har én farve – den varme, gyldne farve. Ønsker man at opnå en anden farve, f.eks. rødguld eller hvidguld, er man nødt til at blande andre metaller i, der kan ændre farven.

Så hvorfor er 24 karat dyrere end 8 eller 14 karat?

Guldprisen fastsættes på verdens guldbørser som en funktion af efterspørgsel og udbud. Her handles rent guld, det vil i praksis sige 24 karat guld. Når vi som guldopkøber køber dit guld, gør vi det med henblik på senere at sælge det videre på en guldbørs. Inden vi kan det, skal det opkøbte guld smeltes om til rent, 24 karat guld.

Når man smelter 1000 g 8 karat guld, vil man ende med ca. 333 g 24 karat guld. Det betyder derfor, at der skal ca. 3 g 8 karat guld til for at få 1 g 24 karat guld. Samtidig er der smelteomkostninger, som er større jo mere guld, der skal smeltes. Derfor får man relativt mindre for 8 karat end for 14 karat, ligesom man får relativt mindre for 14 karat end for 21 karat.

Hvordan ved jeg, hvor mange karat mine smykker er?

Normalt vil dine smykker være stemplet. De vil enten være stemplet med karat (f.eks. “14 karat” eller “14K”) eller med guldindholdet angivet i promille (f.eks. “333”, “585”, “999”).

Hvis du kan finde stemplet i dit smykke, kan du prøve at finde angivelsen i prisoversigten ovenfor, hvor du i venstre side kan se karat- og promilleangivelserne.

 

Hvor meget vejer min ring, halskæde eller andre smykker?

For at finde ud af, hvor meget din ring, din halskæde eller dine øvrige smykker vejer, kan du bruge en køkkenvægt. Den er måske ikke helt præcis, men den kan give dig en god indikation på, hvor mange gram du har.

Når du har lavet en aftale med Nordisk Guld og kommer ind og indleverer dit guld, vejer vi dit guld på en vægt, der måler med en præcision på 0,01 g.

Hvad kan du bruge vores guldpris indeks til?

 • Få et overblik over, hvor meget dit guld er værd

 • Sammenligne guldpriserne på tværs af guldopkøbere

 • Følge udviklingen af guldprisen over tid

 • Sikre dig, at du altid får den bedste pris for dit guld

 

Hvordan vil guldprisen udvikle sig i fremtiden?

Det er svært, hvis ikke umuligt, med sikkerhed at sige, hvordan guldprisen kommer til at udvikle sig. Mens guldprisen historisk set har været opadgående og mindre volatil end aktiemarkederne, så er det ingen garanti for, at guldpriserne bliver ved med at stige.

Vi anbefaler derfor, at du ikke afventer for længe, men slår til, hvis du ser en guldpris, du synes giver mening at sælge til.

Har du nogen spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til hvordan salg af guld fungerer, er du meget velkommen til at kontakte os på 71 74 30 65, på e-mail info@nordiskguld.dk, eller ved at chatte med os her på siden.

Du er også meget velkommen til at komme forbi vores butikker, men vi anbefaler, at du aftaler tid først.

Er 925 guld eller sølv?
Er der nikkel i guld?
Er guld billigere i Dubai?
Er guld magnetisk?
Hvad betyder 925 i guld?
Hvad bruges guld til i industrien?
Hvad er bladguld?
Hvad er det højeste karat guld?
Hvad er forskellen på guld og hvidguld?
Hvad er forskellen på rødguld og hvidguld?
Hvad er guldprisen?
Hvad er prisen på guld?
Hvad er rhodineret hvidguld?
Hvad kan jeg få for mit guld?
Hvad koster 1 kg guld?
Hvem har opfundet guld?
Hvor er guld billigst i verden?
Hvor kan man købe guld?
Hvor mange gram guld er der i en computer?
Hvor mange karat er 333 guld?
Hvor mange karat er 585 guld?
Hvor mange karat er 750 guld?
Hvor mange karat er 900 guld?
Hvor mange karat er en guldtand?
Hvor meget er 1 gram guld værd?
Hvor meget guld producerer Kina?
Hvor meget guld producerer USA?
Hvor meget vejer 1 liter guld?
Hvordan laver man guld?
Hvordan måler man karat på guld?
Hvorfor stiger prisen på guld?
Hvornår fandt man guld?
Hvornår smelter guld?
Kan guld irre?
Kan guld ruste?
Kan man få allergi af guld?
Kan man lave guld til hvidguld?
Kan man selv smelte guld?
Kan ægte guld smitte af?