1.

Hvordan vurderes dine smykker?

Smykkerne bliver med det samme vurderet af vores eksperter. Prisen på dine brugte smykker bliver bestemt ud fra 3 faktorer: 

  1. Mængden af guld og/eller sølv i dit smykke
  2. Den dagsaktuelle guld/sølvpris pr. gram
  3. Om der er diamanter i smykket
  4. Om smykket har et bestemt mærke eller design

Prisen på sølvet og guldet i dit smykke bliver bestemt af renheden (på guldet og sølvet) i smykket og vægten. 

2.

Hvordan måles renheden af mit guldsmykke? 

Hvis dit smykke indeholder guld, vil renheden blive vurderet i forhold til hvor mange karat guldet er i. Som regel finder du en indgravering i dit smykke, hvor karaten er angivet. 24 karat guld er 99,9 % rent guld, dvs. kun 0,1 % af guldet består reelt af et andet metal, mens 8 karat er 33,3 % rent guld. Dvs. at jo højere karat guldet i dit smykke er, jo højere er den samlede vurderingen af dit brugte smykke.

3.

Hvordan måles renheden af mit sølvsmykke? 

Hvis dit smykke indeholder sølv, vil renheden blive vurderet i forhold til hvor stor en mængde sølv, kontra andre metaller, der er brugte i smykket. Ligesom med guldsmykker, finder du oftest en indgravering på dit sølvsmykke, hvor renheden er angivet. Det kan være 925 som er betegnelsen for Sterling sølv, hvilket er den mest brugte form for sølv. Dette har en renhed på 92,5% og er sølvsmykkets reneste form. Hvis dit brugte smykke har betegnelsen 830 lødighed, også kaldet 3-tårnet, er renheden på omkring 83%, og derved mindre end ved Sterling sølv.

4.

Den dagsaktuelle guld/sølvpris pr. gram

Den dagsaktuelle guld/sølvpris er ligeledes en vigtig faktor for, hvor meget dit brugte smykke er værd. Generelt set er niveauet i guld- og sølvpriserne anset som værende høje i øjeblikket. Prisen svinger fra dag til dag, og er primært bestemt af udbud og efterspørgsel på verdensmarkedet. Hos Nordisk Guld opdateres guldprisen automatisk hvert 5. minut, så du altid sikrer dig den reelle pris for dit guld.

Altid den højeste pris på dine smykker

Og med hjælp fra de avancerede guld- og sølvscannere giver Nordisk Guld altid den bedste vurdering af dit guld og sølv. Vi forsikrer dig for, at Nordisk Guld altid har den bedste guld- og sølvpris i forhold til vores konkurrenter. Du kan altid lave en sammenligning af guld- og sølvpriser hos de største aktører som opkøber guld og sølv. Nordisk Guld går ind for høj transparens for guld- og sølvmarkedet og kæmper for, at du altid får den højeste pris for dine brugte smykker, uanset omstændighederne. Derfor har Nordisk Guld altid prismatch på prisen for dine smykker. Når priserne på børsen ændrer sig, opdateres vores priser også automatisk, så du som kunde altid for den bedste pris for dine brugte smykker.

Er du i tvivl om hvordan du sælger dine brugte smykker? 

Du kan til enhver tid kontakte os på tlf. 71 74 30 65, hvor vi giver dig personlig rådgivning og afklarer eventuelle spørgsmål. Det kan være omkring vurdering af dit brugt smykke eller om selve salgsprocessen, eller noget helt tredje.

 

Hvordan ønsker du at sælge dit guld?
Vælg en af nedenstående muligheder