8 karat333 ‰
Pris / gram
g.
14 karat585 ‰
Pris / gram
g.
18 karat750 ‰
Pris / gram
g.
21 karat875 ‰
Pris / gram
g.
21,6 karat900 ‰
Pris / gram
g.
22 karat916 ‰
Pris / gram
g.
24 karat999 ‰
Pris / gram
g.
Guldbar9999 ‰
Pris / gram
g.
Total Pris
Tretårnet830 ‰
Pris / gram
g.
Din Pris
Sterling925 ‰
Pris / gram
g.
Din Pris
Finsølv999 ‰
Pris / gram
g.
Din Pris
Sølvbar9999 ‰
Pris / gram
g.
Din Pris
Pletsølv
Pris / gram
g.
Din Pris
Total Pris
8 karat333 ‰
Pris / gram
g.
14 karat585 ‰
Pris / gram
g.
18 karat750 ‰
Pris / gram
g.
21 karat875 ‰
Pris / gram
g.
21,6 karat900 ‰
Pris / gram
g.
22 karat916 ‰
Pris / gram
g.
24 karat999 ‰
Pris / gram
g.
Guldbar9999 ‰
Pris / gram
g.
Tretårnet830 ‰
Pris / gram
g.
Din Pris
Sterling925 ‰
Pris / gram
g.
Din Pris
Finsølv999 ‰
Pris / gram
g.
Din Pris
Sølvbar9999 ‰
Pris / gram
g.
Din Pris
Pletsølv
Pris / gram
g.
Din Pris
Total Pris

Sælg dit guld i vores butikker

Kom forbi en af vores butikker og få en uforpligtende vurdering og tilbud af dit guld. Dette tager oftest 5 minutter. Hvis du ønsker at takke ja til vores tilbud, har du pengene på din konto med det samme.

Image-4

København

H.C. Andersens Boulevard 38 st tv. 1553 København V

Telefon 71 74 30 65

gyMks64Q

Aarhus

Østergade 33 st th. 8000 Aarhus C

Telefon 71 74 30 65

Ingen tidsbestilling nødvendigt. Men det anbefales at booke en vurdering, så du ikke skal vente.
Book vurdering
1.

Nordisk Guld giver dig udbetaling med det samme

Hos Nordisk guld udbetaler vi pengene med det samme. Vi udbetaler pengene med straksoverførsel, som betyder at du har pengene på din konto med det samme – så længe det er en dansk bank banko.

Når du indlevere dit sølv, gennemgår vi det. Vi har en røntgen maskine, som gør at vi kan analysere dine sølvet, selv store mængder, enormt hurtigt, og med stor nøjagtighed. Dette, sammen med vores erfaring og ekspertise indenfor sølv, gør at vi kan analysere, udarbejde et samlet tilbud, og udbetale pengene til dig på under en halv time, som regel langt hurtigere.

2.

Sølvtøj er meget værd

Mange bliver overrasket over hvor meget deres sølvtøj er værd. Hvis du har sølvtøj fra et kendt mærke, så er værdien måske højere end selve sølvet.

Det er tilfældet med Georg Jensen sølvtøj. Georg Jensen laver både sølvtøj og smykker i sølv, som kan have en højere værdi.

Kontakt os gerne hvis du har Georg Jensen sølvtøj eller smykker – så kan vi undersøge om vi kan tilbyde mere end dags prisen på sølv.

3.

Nordisk Guld har ingen gebyrer!

I vores sølvberegner kan du se, ved at indtaste vægten i gram på dit sølv hvor meget vi kan tilbyde at udbetale til dig. Dette er den pris du vil få udbetalt, der er ingen skjulte gebyrer.

Beregneren gør det nemt for dig, hurtigt at danne dig en overblik over hvor meget du kan få udbetalt.

4.

Historiske sølvpriser

Ønsker du at se historisk børspriser på sølv, kan du få detaljeret information på silverprice.org

Sølv anses ligesom guld for at være en god investering i forhold til at modstå kriser og usikre tider. I årene efter finanskrisen i 2008 og 2009, så man sølv prisen stige til det højeste niveau, op omkring 1000 EUR pr. Kg finsølv, hvilket svarer til over 7,5 kr. Pr. gram finsølv.

I de efterfølgende år, faldt sølvprisen, men er igen steget væsentligt fra midten af 2020 med corona.

Hvorfor er sølvprisen forskellig
afhængig af karat?

Sølvpriser 925 – Sterling Sølv priser

Sølvtøj og sølv smykker som er 925, kaldes også sterling sølv. Sterling sølv er 92,5% sølv (Ag) og 7,5% af en eller flere andre metaller, almindeligvis kobber (Cu).

Sterling sølv er hårdere end rent sølv, og har et smeltepunkt som er lavere end sølv eller kobber hver for sig, og derfor velegnet til smykker og sølvtøj

Sterling sølv stemples med 925, og er det mest almindelig at bruge til smykker. Dog laves smykker også med 

Sølv har i mange år været et hyppigt anvendt ædelmetal til fremstilling af kostbare genstande, som smykker og sølvtøj. Smykker fremstilles traditionelt af sterlingsølv, som består af 92,5 % rent sølv og 7,5 % andre metaller, almindeligvis kobber: Denne legering er hårdere end det rene sølv og smelter ved en lavere temperatur end både sølv og kobber for sig.

Både smykker og sølvtøj findes også ofte i 830 lødighed, også kaldet 3 tårnet.

Hvad afhænger sølvprisen af?

Sølv prisen hos NordiskGuld afhænger af

 • Sølvindhold / renheden af sølv
 • Vægten

Det betyder ikke noget om det er smykker som måske er gået i stykker. Når sølv handles på børsen, er der tale om finsølv af investerings karakter, for at smykker kan handles, skal det først smeltes om.

Hvad afhænger sølvprisen af?

Sølvprisen afhænger overordnet af flere parametre. 

Hos Nordisk Guld afgøres prisen som du kan få for dit sølv primært af:   

 

1)    Den dagsaktuelle sølvpris pr. gram

Den dagsaktuelle sølvpris svinger fra dag til dag, og er primært bestemt af udbud og efterspørgsel på verdensmarkedet. Hos Nordisk Guld opdateres sølvprisen automatisk hvert 5. minut, så du altid sikrer dig den reelle pris for dit brugte sølv. 

 

2)    Vægten på dit sølv i gram

Vægten har en afgørende betydning for, hvor meget dit sølv er værd. Hos Nordisk Guld vejer vi dit sølv på en vægt, der måler med præcision helt ned til 0,01 gram.   

 

3)    Sølvindholdet / renheden af dit sølv

Sølvindholdet i dit sølvtøj er bestemt af hvor stor en mængde rent sølv der er. Sølv som er mærket som 925, også kaldet Sterling sølv, er af den reneste form for sølv som findes i almindeligt sølvtøj. Her er renheden på sølvet omkring 92,5%. Sølvtøj kan også være stemplet med 3 tårne, hvilket karakteriseres som 3-tårnet sølv, eller lødighed 830, som det også bliver kaldt. Jo renere dit brugtesølv er, jo højere en pris kan du få for det.        

 

 

Hvilke parametre afgør den dagsaktuelle sølvpris? (H2)

 

Den dagsaktuelle sølvpris afgøres af flere faktorer fra hele verden, men først og fremmest udbud og efterspørgsel. Jo flere som efterspørger sølv i en given periode, jo højere en pris er dit brugte sølv værd. Verdensmarkedets beholdning af sølv var i 2020 på omkring 31.100 ton sølv. Det er værd at bemærke, at størstedelen af den lettilgængelige sølv allerede er udgravet, og at der kun er det sølv på jorden som findes. Dog vinder genbrugssølv mere og mere ind. 

 

2 andre faktorer som påvirker sølvprisen? (H2)

 

1)    Mængden af sølv brugt til industrielt brug: 

Når den globale industri udvikler sig, ændrer måden man bruger sølv på også. Sølv er et ædelmetal som bruges i høj grad i den verdensomspændende industri. I gamle dage brugte man store mængder sølv til at fremkalde fotografier, hvorfor efterspørgslen steg. Ligeledes bliver sølv brugt til mange former for elektronik, da det er en god strømleder. Den store opblomstring af solcelleanlæg og batteriproduktioner har igen fået sølvprisen til at stige. Derfor er det en god idé at holde godt øje med industrielle forandringer, og på den måde få en indikation på hvordan sølvprisen muligvis vil ændre sig.  

 

2)    Sølv som opbevares i finansielle situationer:

Sølv bliver, ligesom guld og andre ædelmetaller, brugt som et alternativ til penge og bliver opbevaret under specielt finansielle kriser. Når verdensøkonomien og aktiemarkederne er usikre, er der en stigende tendens til at befolkningen køber guld og sølv i stedet, hvilket vil få prisen til at stige. Det sker, da man anser sølv som et mere stabilt handelsprodukt.

Hvilken type sølv kan jeg sælge?

Nordisk Guld tager imod alle former for genstande, så længe det indeholder sølv.

De mest almindelige sølvgenstande er:

 

 •     Halskæder
 •     Ringe
 •     Armbånd
 •     Guldstykker
 •     Øreringe
 •     Mønter
 •     Bestik
 •     Pokaler 
 •     Diadem

 

Det betyder ikke noget, om det er smykker eller andet sølvtøj som måske er gået i stykker. Når sølv handles på børsen, er der tale om finsølv af investeringskarakter. For at kunne starte med at handle med sølv, skal det altid smeltes om inden. 

 

Hvis du er i tvivl om du kan sælge din genstand, så kom ind i én af vores butikker eller kontakt os på telefon eller mail. Vores avancerede sølvscannere måler guldets renhed og giver dig øjeblikkeligt en præcis pris på hvad du kan sælge dit brugte sølv for.   

 

 

Sælg dit brugte sølv og bidrag til en grønnere omstilling  

Nordisk Guld opkøber dit sølv for at omsmelte det og give det nyt liv. Derved undgår man i en højere grad at udvinde nyt sølv fra naturen. Ved at sælge dit brugte sølv til os, bidrager du med at mængden af tilgængelig genbrugssølv øges. Dette bidrager positivt til især miljøet, da moderne minedrift er kendt som særdeles forurenende af grundvandet. Ved at sælge dit sølv videre, er du med til at sikre et højere udbud på genbrugssølv. Og ved at genbruge materialer sparer vi på en masse af jordklodens dyrebare ressourcer, og dermed bidrager du til en grønnere omstilling. 

  

Sterling Sølv – 925

Sølv som er mærket med 925, kaldes også Sterling sølv, og er anset for at have en renhed på 92,5%. Dvs. at et en sølvgenstand med stemplet 925 har en koncentration af sølv på 92,5 (Ag), hvoraf de resterende 7,5% er dannet af en eller flere andre metaller, almindeligvis kobber (Cu). 

 

Hvorfor er Sterling Sølv populært?

Sterling sølv har igennem tiderne altid været den mest populære form for sølv. Grunden til dette er primært, at Sterling sølv er anset som værende den reneste form for sølv som er anvendt i sølvtøj. Derudover er Sterling sølv hårdere end rent sølv, og har et smeltepunkt som er lavere end sølv eller kobber hver for sig, og derfor er det særdeles velegnet til smykker og sølvtøj. 

 

Sølv har i mange år været et hyppigt anvendt ædelmetal til fremstilling af kostbare genstande, som smykker og sølvtøj. Sterling sølv stemples med 925, og er det mest almindeligt brugte form for sølv til smykker. Tallet 925 står for lødighedsprocenten som for Sterling sølv står for 925 ‰. Det er en betegnelse for, hvor stor en andel af metalblandingen som udgøres af et ædelmetal – i dette tilfælde rent sølv. Til sammenligning har finsølv en lødighed på 999‰, men kan dog ikke bruges til smykker og andet sølvtøj, da sølv med en så høj procent er for blødt et materiale. 

 

Hvis du vil tjekke om dit smykke, bestiksamling eller mønter er lavet i Sterling sølv, så vil du som regel kunne se det i form af kvalitets- og produktionsmærker i form af stempler som er indgraveret et sted på sølvgenstanden. Du skal være opmærksom på, at det kan variere fra land til land, hvordan Sterling sølv stemples. I Danmark er det stemplet 925, men i andre landet kan det være forskelligt, f.eks. 925 eller lignende.  

 

Udover Sterling sølv bliver der også lavet sølvtøj i andre renheder af sølv. Der findes f.eks. sølvtøj i 830 lødighed, som også kaldes 3-tårnet sølv.

 

Hvad er 3-tårnet sølv? 

Er du i tvivl om hvorfor du ikke kan finde det klassiske 925-stempel (Sterling Sølv) på dit sølvtøj? Og er du generelt i tvivl om hvilken type sølvtøj du har med at gøre? 

Så er det med god grund, da sølvtypen og kvaliteten af sølv varierer meget. 

 

Tretårnet sølv, er en betegnelse som stammer fra Danmark – mere specifikt København. Betegnelsen bliver brugt i hele Danmark som et kvalitetsstempel på dit sølvtøj. Det er let at identificere om dit sølv er kategoriseret som 3-tårnet sølv, da sølvtøjet som regel er stemplet med Københavns-mærket: 3 tårne og så de 2 sidste to tal af årstallet. 

 

3-tårnet sølv er blevet en almindelig betegnelse for sølv, som har en lødighed på over 830‰. Tallet 830 står for lødighedsprocenten, hvilket er betegnelsen for andelen af metalblandingen som udgøres af et ædelmetal – i dette tilfælde rent sølv. Til sammenligning har Sterling sølv en lødighed på 925‰, hvilket altså svarer til at have en renere og mere koncentreret form for sølv. 3-tårnet sølv er i særdeleshed blevet brugt til bestik, lysestager, sølvkander og andet service. Det bliver dog også brugt i smykker og andet sølvtøj. 

 

Hvad er 2-tårnet sølv (pletsølv)? 

Hvis dit sølvtøj hverken er stemplet som 925 eller med det 3-tårnede stempel, kan det være betyde at dit sølv er 2-tårnet eller direkte underlødigt. 2-tårnet sølv, eller pletsølv som det også bliver kaldt, er karakteriseret som et stempel med 2 tårne hvor det ene er væltet. 2-tårnet pletsølv er ikke anset for at have en fastkvalitetsstandard, og indholdet i pletsølvet er ofte så begrænset, at man ikke rigtig kan kalde det sølv. 2-tårnet pletsølv bruges normalt om genstande i messing og kobber, som er blevet belagt med et meget tyndt lag sølv yderst. Pletsølv bliver oftest brugt i bestik, skåle, vaser, lysestager og lignende. 

Hos Nordisk guld opkøber vi generelt ikke 2 tårnet sølv, medmindre der er tale om større mængder.

 

Hvad er nysølv (Alpaka)? 

Hvis dit sølvtøj hverken har Sterling-925-mærket, 3-tårnet eller 2-tårnet stempel, så kan det være fordi dit sølv er betegnet som nysølv. Nysølv bliver også kaldt alpaka, og har udover navnet faktisk ikke noget med sølv at gøre. Efter statsbankerotten i 1807 (som egentlig blot var en pengereform) var der stor mangel på sølv. Derfor blev det accepteret at sølvsmedsmestre arbejdede i lavere renhed end 3-tårnet og 2-tårnet.

Det meste af nysølvet indeholder 687/1000 dele sølv, altså en lødighed på 68,7‰, hvilket svarer til en kvalitet som er af laveste rang. Nysølv består af en blanding af kobber, nikkel og zink og kan samtidig indeholde andre metaller, som f.eks. bly, jern og tin.

I visse tilfælde er kvaliteten endnu lavere end 68,7‰. Denne type ”sølv” er blot stemplet med sølvmesterens stempel eller initialer. Med tiden er man langsomt holdt op med at lave det, og det stoppede helt i 1920. Hos Nordisk guld opkøber vi som regel slet ikke med nysølv, medmindre der er tale om meget store mængder. 

Er det en god idé at investere i sølv? 

Når der tales om at investere i sølv, er det hovedsageligt som ædelmetal, og i sin fineste form – finsølv.

Sølv anses for at være en lavrisikoinvestering. Sølv og andre ædelmetaller er specielt gode at investere i, når man vil sikre sig imod inflation og usikre økonomiske tider. 

Sølvpriser bevæger sig hele tiden op og ned, men de går aldrig i nul, hvorfor sølv, guld og andre ædelmetaller er specielt populærere som langtidsinvesteringer.  

Corona-pandemien udløste i foråret 2020 snak om hvorvidt vi var på vej ind i en ny økonomisk krise, nogle eksperter mente ligefrem at det ville blive den værste krise siden Den Store Depression, som startede i 1929. Indtil videre ser markederne dog stadig ud til at være opadgående, men snakken om en ny økonomisk krise er ikke forsvundet, hvilket kan være årsagen til at sølvprisen er steget siden januar 2020. 

 

Både guldprisen og sølvprisen har haft en stigende tendens de sidste 5 år. 

Sølv kan ikke udelukkende bruges som langtidsinvestering. Du kan godt lave en korttids sølvinvestering, men som ved alle andre investeringer er kortids investering ens betydende med lidt højere risiko. 

Som privat investor er der pålagt moms på de fysiske sølvbarrer du køber, men du får ikke momsen tilbage, når du sælger dem igen. Hvis du køber og sælger sølvbarrer flere gange over en kortere periode, vil du altså, grunder momsen, have højere udgifter ved handlen end ved langtidsinvestering. 

 

Sådan investerer du i sølv 

De fleste kender sølv som noget smykker er lavet af. Når du vil investere i sølv, kan du enten gøre det ved at købe smykker eller andet med sølv i eller investere i sølv gennem aktier eller råvare-certifikater. Når du køber råvare-certifikater, ejer du ikke sølvet fysisk. 

Hvis du vælger at købe sølvsmykker som en investering, skal du dog være opmærksom på at mange smykker ikke er 100% sølv, men ofte er lavet af en blanding med sølv i. Vil man gerne eje 100% sølv fysisk, kan man købe det i en sølvbar.  

Hvis du vil købe aktier i sølv, skal du have oprettet et depot i din bank eller på en anden handelsplatform. Herefter kan du nemt og enkelt købe en aktie, ETF eller CFD i sølv, ved at søge på ’silver’. Du kan også altid ringe til din investeringsrådgiver og spørge om hjælp til din sølvinvestering. 

Det er også muligt at investere indirekte i sølv, ved at investere i sølvfirmaer. Sølvvirksomheder kan for eksempel være en virksomhed som sælger sølvsmykker eller sølvselskaber der udvinder sølv. Synes du investering i råvare er interessant, kan du også kigge på guld, platin, kobber, nikkel, sukker, hvede og olie.

 

Fremtidsudsigter for sølvprisen

Det er altid svært at spå om fremtiden, men sølv er en råvare, som har været udvundet og anvendt i mere end 5000 år, så der er ingen grund til at tro, at vi pludselig skulle stoppe med at bruge sølv i diverse sølvproduktioner.

Prisen på sølv er historisk set steget op til en økonomisk krise. Hvis man kigger på historien, er det ikke et spørgsmål om hvorvidt vi igen vil se en økonomisk krise, men et spørgsmål om hvornår. Præcis hvornår er svært at sige, da der er mange faktorer der spiller ind og der kan gå mange år imellem krisetider. 

Sølvprisen har det seneste halvandet år været opadgående, men det er svært at vide, hvordan prisen udvikler sig over de næste år. 

 

 

Sådan sælger du dit brugte sølv 

Det er let at sælge dit sølv til os. Du kan sælge dit brugte sølv på 2 forskellige måder: 

 

1) Indlevere dit brugte sølv til én af vores butikker i henholdsvis Aarhus og København

 •     Når du kommer ind i butikken, vurderer vi genstandene med det samme, og kommer med en pris for dit brugte sølv. Ved accept laver vi en straksoverførsel, så du kan have pengene med det samme. Prisen som dit brugte sølv bliver vurderet til, er det beløb du får overført med det samme – ingen skjulte gebyrer. 

 

2) Send dit brugte sølv til os med posten

 •     Lige meget hvor du er henne i landet, kan du altid sende dit brugte sølv med posten. Det gør du ved at kontakte os, hvorefter vi sender et pakkelabel til dig. Herefter kan du printe dit label og indleverepakken hos GLS eller Postnord, alt efter hvad vi aftaler. Når vi modtager pakken, udbetales pengene til din konto med det samme. For at du kan føle dig 100% tryg mens pakken er på vej, forsikrer vi hele værdien af din pakke. 

 

Sølvets historie 

Man begyndte at udvinde, omsmelte og anvende sølv mellem 3000 og 2000 f.Kr.

Ud af et ton sten udgør sølv kun 0,07 gram, hvilket betyder at koncentrationen af sølv i jorden er meget lav. Malme, som er bjergarter der indeholder store mængder metaller, af kobber, guld, bly, nikkel og zink udvindestypisk i Mexico, Peru, Australien og Kina og er den største kilde vi har til sølv. Sølv kan godt findes særskilt i jorden, som metallisk sølv, men er oftest i selvskab med andre stoffer.

 

Sølv blev af lægekunstens far, Hippokrates, beskrevet som helende og sygdomsbekende og er i mange hundrede år blevet brugt til at forlænge holdbarheden på blandt andet vand, vin og mælk. Helt op til starten af 1900-tallet brugte man sølvmønter i mælkeflasker til at forlænge holdbarheden. Sølv er blevet flittigt brugt op igennem historien, og er den dag i dag stadig én af de ædelmetaller som er mest brugt. 

 

 

Hvad bruges sølv til? 

Sølv er meget populært ædelmetal i mønter, bestik og i særdeleshed smykker. Sølv bliver brugt til mange ting, men vidste du at kun 33% af sølvet går til smykker?

 

Hvis man kigger på verdensproduktionen, så står smykker cirka for en 1/3 af verdens sølvforbrug, mens omkring 24% går til fotografiske artikler. Mønter og medaljer står kun for omkring 3% af det samlede sølvforbrug. Den helt store forbruger af sølv går til industrielle formål, hvor hele 40% af sølvets bliver anvendt. 

 

Sølv bliver brugt til alverdens formål, nedenunder er en række områder hvor sølv i særdeleshed bliver brugt til: 

 

 •     Smykker
 •     Fotografiske artikler
 •     Mønter
 •     Lodninger (elektronik)
 •     Elektriske ledninger
 •     Medicinske anvendelser
 •     Beklædning
 •     Fødevarer (i få lande)

 

 

Hvorfor har sølv værdi 

Sølvprisen bliver bestemt ud fra flere parametre, og især udbud og efterspørgsel på verdens sølvmarkeder er afgørende. Jo større efterspørgsel på sølv, jo højere en pris. 

Men hvorfor er sølv efterspurgt, og hvorfor har det værdi? 

 

1)    Sølv er med sin flotte skinnende og kolde farve et yderst populært ædelmetal som flittigt bliver brugt i alverdens smykker. 

 

2)    Sølv har god ledningsevne og er et ædelmetal som ikke reagerer med andre grundstoffer. Det bliver derfor brugt i vid udstrækning i industrien. Derudover er sølv nemt at bearbejde og kan tage mange former, og derved kan det bruges til mange formål. 

 

3)    Sølv har altid været opfattet som et yderst sikkert og stabilt ædelmetal, som ovenikøbet er sikkert og at handle med. I tider med økonomiske usikkerheder, hvor kursudsving og pengepolitik har gjort aktiemarkederne ustabile, har investorer søgt mod guld og sølv.  

Hvordan ønsker du at sælge dit guld?
Vælg en af nedenstående muligheder