Hos os er det ikke nødvendigt at bestille en tid, du kan altid komme forbi vores kontorer i tidsrummet 10-17 alle hverdage.
Book vurdering
Du kan døgnet rundt download et gratis pakkelabel, som er forsikret op til 30.000 kr. Efter du har sendt pakken, modtager du et tilbud indenfor 48 timer
Få label
Få tilsendt et guldbrev lige til døren. Det eneste du skal gøre, er at lægge guldet i kuverten, tape det ekstra pakkelabel på og sende det tilbage til os. Alle guldbreve afregnes inden for 48 timer, efter det er afsendt. Guldbreve vi afsender er forsikret op til 30.000 kr. stykket.
Modtag kuvert
Kom forbi en af vores butikker med dine medbragte genstande og få en uforpligtende vurdering og tilbud af dit guld. Dette tager oftest 5 minutter. Hvis du ønsker at takke ja til vores tilbud, har du pengene på din konto
H.C. Andersens Boulevard 38 st tv, 1553 København V
Gratis vurdering
Østergade 33 st th, 8000 Aarhus C
Gratis vurdering
Boulevarden 18, 9000 Aalborg
Gratis vurdering
Vestergade 102, 5000 Odense C
Gratis vurdering
Lav indstigning
Ingen tidsbestilling nødvendigt. Men det anbefales
at booke en vurdering, så du ikke skal vente.
Book vurdering
Se video om hvordan du får en gratis vurdering ved at sende dit guld og sølv til os.
Se video
Bestil inden kl 16:00, så sender vi guldbrevet samme dag
Læg dit guld og sølv ned i æsken og aflever brevet i din nærmeste Postnord pakkeshop
Accepterer du tilbuddet, får du pengene samme dag, ellers sender vi smykkerne retur til dig.
Se os pa Trustpilot her
Vores live guldpriser opdateres som minimum hvert femte minut. De opdateres ud fra børsen, som sikrer dig en garanti for transparente priser der afspejler markedet.
Når man handler med fysisk guld, er fortjeneste ofte en lav margin. Derfor er det nødvendigt med høj volumen. NordiskGuld er den guldforhandler i Danmark som har højeste volumen.
Guldprisen er historisk stigende. Det kan derfor nogle gange være svært at vide hvornår det er bedst. Typisk er udsvinget af priser fra dag til dag et par kroner i forskel pr. gram, så hvis du har besluttet dig for at sælge, men ikke ved hvornår, bliver du ikke skuffet fra den ene dag til den anden. Dertil sagt, så er guldprisen ofte højest når der er usikkerhed i markederne, og derfor kan du med fordel sælge i usikre tider, hvis du har et ønske om at få mest for dit guld. Internationale guldpriser spiller også en stor rolle i at bestemme de bedste tidspunkter at sælge, da globale prisudsving kan påvirke din fortjeneste.
Du kan altid se vores prisberegner, for at se hvor meget dit guld er værd i det. Vores prisberegner tager højde for forskellige karat.
Guld er en langsigtet investering. Hvis du investerer løbende får du en fornuftig gennemsnitspris på dit investeringsguld, og du vil ramme en guldpris, der ligger gennemsnitligt i forhold til markedet.
Du kan altid se hvad prisen på 1 kg guld er på vores hjemmeside. Du kan se, hvad 1 kilo er værd i forhold til markedsprisen på børsen i dag. Du kan også se under vores guldbarre hvad vi sælger 1 kg til i dag. NordiskGuld garantere den bedste pris på investeringsguld i Danmark.
Hvis du gerne vil købe 1 gram guld, kan du se vores priser her. Husk der er moms på 1 gram guld, men du kan også se hvad vores priser er på et gram guld i dag på vores prisberegner.
På vores grafer, kan du se prisen på guld i dag. Det er London Spot, hvor du kan se den daglige børspris. Husk vi sælger fysiske produkter, som betyder der bliver lagt lidt oveni prisen til produktionsomkostninger og fragt. Prisen på guld er det samme hele verden over, da børsen bestemmer markedsværdien. Dertil kan der være forskel på salgspriser, da virksomheder har forskellige indkøbspriser. NordiskGuld tilbyder prisgaranti i Danmark.
Sølvprisen afhænger overordnet af flere parametre.
Hos Nordisk Guld afgøres prisen som du kan få for dit sølv primært af:
1) Den dagsaktuelle sølvpris pr. gram
Den dagsaktuelle sølvpris svinger fra dag til dag, og er primært bestemt af udbud og efterspørgsel på verdensmarkedet. Hos Nordisk Guld opdateres sølvprisen automatisk hvert 5. minut, så du altid sikrer dig den reelle pris for dit brugte sølv.
2) Vægten på dit sølv i gram
Vægten har en afgørende betydning for, hvor meget dit sølv er værd. Hos Nordisk Guld vejer vi dit sølv på en vægt, der måler med præcision helt ned til 0,01 gram.
3) Sølvindholdet / renheden af dit sølv
Sølvindholdet i dit sølvtøj er bestemt af hvor stor en mængde rent sølv der er. Sølv som er mærket som 925, også kaldet Sterling sølv, er af den reneste form for sølv som findes i almindeligt sølvtøj. Her er renheden på sølvet omkring 92,5%. Sølvtøj kan også være stemplet med 3 tårne, hvilket karakteriseres som 3-tårnet sølv, eller lødighed 830, som det også bliver kaldt. Jo renere dit brugtesølv er, jo højere en pris kan du få for det.
Den dagsaktuelle sølvpris afgøres af flere faktorer fra hele verden, men først og fremmest udbud og efterspørgsel. Jo flere som efterspørger sølv i en given periode, jo højere en pris er dit brugte sølv værd. Verdensmarkedets beholdning af sølv var i 2020 på omkring 31.100 ton sølv. Det er værd at bemærke, at størstedelen af den lettilgængelige sølv allerede er udgravet, og at der kun er det sølv på jorden som findes. Dog vinder genbrugssølv mere og mere ind.
1) Mængden af sølv brugt til industrielt brug:
Når den globale industri udvikler sig, ændrer måden man bruger sølv på også. Sølv er et ædelmetal som bruges i høj grad i den verdensomspændende industri. I gamle dage brugte man store mængder sølv til at fremkalde fotografier, hvorfor efterspørgslen steg. Ligeledes bliver sølv brugt til mange former for elektronik, da det er en god strømleder. Den store opblomstring af solcelleanlæg og batteriproduktioner har igen fået sølvprisen til at stige. Derfor er det en god idé at holde godt øje med industrielle forandringer, og på den måde få en indikation på hvordan sølvprisen muligvis vil ændre sig.
2) Sølv som opbevares i finansielle situationer:
Sølv bliver, ligesom guld og andre ædelmetaller, brugt som et alternativ til penge og bliver opbevaret under specielt finansielle kriser. Når verdensøkonomien og aktiemarkederne er usikre, er der en stigende tendens til at befolkningen køber guld og sølv i stedet, hvilket vil få prisen til at stige. Det sker, da man anser sølv som et mere stabilt handelsprodukt.
De mest almindelige sølvgenstande er:
Det betyder ikke noget, om det er smykker eller andet sølvtøj som måske er gået i stykker. Når sølv handles på børsen, er der tale om finsølv af investeringskarakter. For at kunne starte med at handle med sølv, skal det altid smeltes om inden.
Hvis du er i tvivl om du kan sælge din genstand, så kom ind i én af vores butikker eller kontakt os på telefon eller mail. Vores avancerede sølvscannere måler guldets renhed og giver dig øjeblikkeligt en præcis pris på hvad du kan sælge dit brugte sølv for.
Nordisk Guld opkøber dit sølv for at omsmelte det og give det nyt liv. Derved undgår man i en højere grad at udvinde nyt sølv fra naturen. Ved at sælge dit brugte sølv til os, bidrager du med at mængden af tilgængelig genbrugssølv øges. Dette bidrager positivt til især miljøet, da moderne minedrift er kendt som særdeles forurenende af grundvandet. Ved at sælge dit sølv videre, er du med til at sikre et højere udbud på genbrugssølv. Og ved at genbruge materialer sparer vi på en masse af jordklodens dyrebare ressourcer, og dermed bidrager du til en grønnere omstilling.
Sølv som er mærket med 925, kaldes også Sterling sølv, og er anset for at have en renhed på 92,5%. Dvs. at et en sølvgenstand med stemplet 925 har en koncentration af sølv på 92,5 (Ag), hvoraf de resterende 7,5% er dannet af en eller flere andre metaller, almindeligvis kobber (Cu).
Sterling sølv har igennem tiderne altid været den mest populære form for sølv. Grunden til dette er primært, at Sterling sølv er anset som værende den reneste form for sølv som er anvendt i sølvtøj. Derudover er Sterling sølv hårdere end rent sølv, og har et smeltepunkt som er lavere end sølv eller kobber hver for sig, og derfor er det særdeles velegnet til smykker og sølvtøj.
Sølv har i mange år været et hyppigt anvendt ædelmetal til fremstilling af kostbare genstande, som smykker og sølvtøj. Sterling sølv stemples med 925, og er det mest almindeligt brugte form for sølv til smykker. Tallet 925 står for lødighedsprocenten som for Sterling sølv står for 925 ‰. Det er en betegnelse for, hvor stor en andel af metalblandingen som udgøres af et ædelmetal – i dette tilfælde rent sølv. Til sammenligning har finsølv en lødighed på 999‰, men kan dog ikke bruges til smykker og andet sølvtøj, da sølv med en så høj procent er for blødt et materiale.
Hvis du vil tjekke om dit smykke, bestiksamling eller mønter er lavet i Sterling sølv, så vil du som regel kunne se det i form af kvalitets- og produktionsmærker i form af stempler som er indgraveret et sted på sølvgenstanden. Du skal være opmærksom på, at det kan variere fra land til land, hvordan Sterling sølv stemples. I Danmark er det stemplet 925, men i andre landet kan det være forskelligt, f.eks. 925 eller lignende.
Udover Sterling sølv bliver der også lavet sølvtøj i andre renheder af sølv. Der findes f.eks. sølvtøj i 830 lødighed, som også kaldes 3-tårnet sølv.
Er du i tvivl om hvorfor du ikke kan finde det klassiske 925-stempel (Sterling Sølv) på dit sølvtøj? Og er du generelt i tvivl om hvilken type sølvtøj du har med at gøre?
Så er det med god grund, da sølvtypen og kvaliteten af sølv varierer meget.
Tretårnet sølv, er en betegnelse som stammer fra Danmark – mere specifikt København. Betegnelsen bliver brugt i hele Danmark som et kvalitetsstempel på dit sølvtøj. Det er let at identificere om dit sølv er kategoriseret som 3-tårnet sølv, da sølvtøjet som regel er stemplet med Københavns-mærket: 3 tårne og så de 2 sidste to tal af årstallet.
3-tårnet sølv er blevet en almindelig betegnelse for sølv, som har en lødighed på over 830‰. Tallet 830 står for lødighedsprocenten, hvilket er betegnelsen for andelen af metalblandingen som udgøres af et ædelmetal – i dette tilfælde rent sølv. Til sammenligning har Sterling sølv en lødighed på 925‰, hvilket altså svarer til at have en renere og mere koncentreret form for sølv. 3-tårnet sølv er i særdeleshed blevet brugt til bestik, lysestager, sølvkander og andet service. Det bliver dog også brugt i smykker og andet sølvtøj.
Hvis dit sølvtøj hverken er stemplet som 925 eller med det 3-tårnede stempel, kan det være betyde at dit sølv er 2-tårnet eller direkte underlødigt. 2-tårnet sølv, eller pletsølv som det også bliver kaldt, er karakteriseret som et stempel med 2 tårne hvor det ene er væltet. 2-tårnet pletsølv er ikke anset for at have en fastkvalitetsstandard, og indholdet i pletsølvet er ofte så begrænset, at man ikke rigtig kan kalde det sølv. 2-tårnet pletsølv bruges normalt om genstande i messing og kobber, som er blevet belagt med et meget tyndt lag sølv yderst. Pletsølv bliver oftest brugt i bestik, skåle, vaser, lysestager og lignende.
Hos Nordisk guld opkøber vi generelt ikke 2 tårnet sølv, medmindre der er tale om større mængder.
Hvis dit sølvtøj hverken har Sterling-925-mærket, 3-tårnet eller 2-tårnet stempel, så kan det være fordi dit sølv er betegnet som nysølv. Nysølv bliver også kaldt alpaka, og har udover navnet faktisk ikke noget med sølv at gøre. Efter statsbankerotten i 1807 (som egentlig blot var en pengereform) var der stor mangel på sølv. Derfor blev det accepteret at sølvsmedsmestre arbejdede i lavere renhed end 3-tårnet og 2-tårnet.
Det meste af nysølvet indeholder 687/1000 dele sølv, altså en lødighed på 68,7‰, hvilket svarer til en kvalitet som er af laveste rang. Nysølv består af en blanding af kobber, nikkel og zink og kan samtidig indeholde andre metaller, som f.eks. bly, jern og tin.
I visse tilfælde er kvaliteten endnu lavere end 68,7‰. Denne type ”sølv” er blot stemplet med sølvmesterens stempel eller initialer. Med tiden er man langsomt holdt op med at lave det, og det stoppede helt i 1920. Hos Nordisk guld opkøber vi som regel slet ikke med nysølv, medmindre der er tale om meget store mængder.
Når der tales om at investere i sølv, er det hovedsageligt som ædelmetal, og i sin fineste form – finsølv.
Sølv anses for at være en lavrisikoinvestering. Sølv og andre ædelmetaller er specielt gode at investere i, når man vil sikre sig imod inflation og usikre økonomiske tider.
Sølvpriser bevæger sig hele tiden op og ned, men de går aldrig i nul, hvorfor sølv, guld og andre ædelmetaller er specielt populærere som langtidsinvesteringer.
Corona-pandemien udløste i foråret 2020 snak om hvorvidt vi var på vej ind i en ny økonomisk krise, nogle eksperter mente ligefrem at det ville blive den værste krise siden Den Store Depression, som startede i 1929. Indtil videre ser markederne dog stadig ud til at være opadgående, men snakken om en ny økonomisk krise er ikke forsvundet, hvilket kan være årsagen til at sølvprisen er steget siden januar 2020.
Både guldprisen og sølvprisen har haft en stigende tendens de sidste 5 år.
Sølv kan ikke udelukkende bruges som langtidsinvestering. Du kan godt lave en korttids sølvinvestering, men som ved alle andre investeringer er kortids investering ens betydende med lidt højere risiko.
Som privat investor er der pålagt moms på de fysiske sølvbarrer du køber, men du får ikke momsen tilbage, når du sælger dem igen. Hvis du køber og sælger sølvbarrer flere gange over en kortere periode, vil du altså, grunder momsen, have højere udgifter ved handlen end ved langtidsinvestering.
De fleste kender sølv som noget smykker er lavet af. Når du vil investere i sølv, kan du enten gøre det ved at købe smykker eller andet med sølv i eller investere i sølv gennem aktier eller råvare-certifikater. Når du køber råvare-certifikater, ejer du ikke sølvet fysisk.
Hvis du vælger at købe sølvsmykker som en investering, skal du dog være opmærksom på at mange smykker ikke er 100% sølv, men ofte er lavet af en blanding med sølv i. Vil man gerne eje 100% sølv fysisk, kan man købe det i en sølvbar.
Hvis du vil købe aktier i sølv, skal du have oprettet et depot i din bank eller på en anden handelsplatform. Herefter kan du nemt og enkelt købe en aktie, ETF eller CFD i sølv, ved at søge på ’silver’. Du kan også altid ringe til din investeringsrådgiver og spørge om hjælp til din sølvinvestering.
Det er også muligt at investere indirekte i sølv, ved at investere i sølvfirmaer. Sølvvirksomheder kan for eksempel være en virksomhed som sælger sølvsmykker eller sølvselskaber der udvinder sølv. Synes du investering i råvare er interessant, kan du også kigge på guld, platin, kobber, nikkel, sukker, hvede og olie.
Fremtidsudsigter for sølvprisen
Det er altid svært at spå om fremtiden, men sølv er en råvare, som har været udvundet og anvendt i mere end 5000 år, så der er ingen grund til at tro, at vi pludselig skulle stoppe med at bruge sølv i diverse sølvproduktioner.
Prisen på sølv er historisk set steget op til en økonomisk krise. Hvis man kigger på historien, er det ikke et spørgsmål om hvorvidt vi igen vil se en økonomisk krise, men et spørgsmål om hvornår. Præcis hvornår er svært at sige, da der er mange faktorer der spiller ind og der kan gå mange år imellem krisetider.
Sølvprisen har det seneste halvandet år været opadgående, men det er svært at vide, hvordan prisen udvikler sig over de næste år.
Det er let at sælge dit sølv til os. Du kan sælge dit brugte sølv på 2 forskellige måder:
1) Indlevere dit brugte sølv til én af vores butikker i henholdsvis Aarhus og København
Når du kommer ind i butikken, vurderer vi genstandene med det samme, og kommer med en pris for dit brugte sølv. Ved accept laver vi en straksoverførsel, så du kan have pengene med det samme. Prisen som dit brugte sølv bliver vurderet til, er det beløb du får overført med det samme – ingen skjulte gebyrer.
2) Send dit brugte sølv til os med posten
Lige meget hvor du er henne i landet, kan du altid sende dit brugte sølv med posten. Det gør du ved at kontakte os, hvorefter vi sender et pakkelabel til dig. Herefter kan du printe dit label og indleverepakken hos GLS eller Postnord, alt efter hvad vi aftaler. Når vi modtager pakken, udbetales pengene til din konto med det samme. For at du kan føle dig 100% tryg mens pakken er på vej, forsikrer vi hele værdien af din pakke.
Man begyndte at udvinde, omsmelte og anvende sølv mellem 3000 og 2000 f.Kr.
Ud af et ton sten udgør sølv kun 0,07 gram, hvilket betyder at koncentrationen af sølv i jorden er meget lav. Malme, som er bjergarter der indeholder store mængder metaller, af kobber, guld, bly, nikkel og zink udvindestypisk i Mexico, Peru, Australien og Kina og er den største kilde vi har til sølv. Sølv kan godt findes særskilt i jorden, som metallisk sølv, men er oftest i selvskab med andre stoffer.
Sølv blev af lægekunstens far, Hippokrates, beskrevet som helende og sygdomsbekende og er i mange hundrede år blevet brugt til at forlænge holdbarheden på blandt andet vand, vin og mælk. Helt op til starten af 1900-tallet brugte man sølvmønter i mælkeflasker til at forlænge holdbarheden. Sølv er blevet flittigt brugt op igennem historien, og er den dag i dag stadig én af de ædelmetaller som er mest brugt.
Sølv er meget populært ædelmetal i mønter, bestik og i særdeleshed smykker. Sølv bliver brugt til mange ting, men vidste du, at kun 33% af sølvet går til smykker?
Hvis man kigger på verdensproduktionen, så står smykker cirka for en 1/3 af verdens sølvforbrug, mens omkring 24% går til fotografiske artikler. Mønter og medaljer står kun for omkring 3% af det samlede sølvforbrug. Den helt store forbruger af sølv går til industrielle formål, hvor hele 40% af sølvets bliver anvendt.
Sølv bliver brugt til alverdens formål, nedenunder er en række områder hvor sølv i særdeleshed bliver brugt til:
Sølvprisen bliver bestemt ud fra flere parametre, og især udbud og efterspørgsel på verdens sølvmarkeder er afgørende. Jo større efterspørgsel på sølv, jo højere en pris.
Men hvorfor er sølv efterspurgt, og hvorfor har det værdi?
1) Sølv er med sin flotte skinnende og kolde farve et yderst populært ædelmetal som flittigt bliver brugt i alverdens smykker.
2) Sølv har god ledningsevne og er et ædelmetal som ikke reagerer med andre grundstoffer. Det bliver derfor brugt i vid udstrækning i industrien. Derudover er sølv nemt at bearbejde og kan tage mange former, og derved kan det bruges til mange formål.
3) Sølv har altid været opfattet som et yderst sikkert og stabilt ædelmetal, som ovenikøbet er sikkert og at handle med. I tider med økonomiske usikkerheder, hvor kursudsving og pengepolitik har gjort aktiemarkederne ustabile, har investorer søgt mod guld og sølv.
Hvis du har lyst til at læse endnu mere om sølv, kan følgende sider være relevante at kigge ind i: