Guldpriserne er steget over $2.000 igen og oplever ny dynamik, da arbejdsmarkedet i USA kølnede af sidste måned med færre jobskabelser end forventet.

U.S. nonfarm payrolls steg med 150.000 sidste måned, ifølge Bureau of Labor Statistics. Det månedlige tal lå under markedets konsensus forventninger på 178.000.

Samtidig bemærkede rapporten også, at den amerikanske arbejdsløshedsrate steg en smule og nåede 3,9% i oktober. Økonomer forventede, at den ville forblive uændret på 3,8%.

De skuffende beskæftigelsestal har skabt solid købsdynamik, og guldpriserne handles tæt på dages højdepunkter. December guld futures sidst handlet til $2.006,40 pr. ounce, en stigning på 0,66% på dagen.

Sammen med de svage beskæftigelsesgevinster blev rapporten også revideret ned for august og september. Beskæftigelsestallene for september blev revideret ned til 297.000 fra den oprindelige skøn på 336.000. Samtidig blev beskæftigelsesdata for august revideret til 165.000, et fald på 62.000 job fra den tidligere prognose.

Rapporten bemærkede også, at lønvæksten begynder at aftage. Sidste måned steg de gennemsnitlige timelønninger med syv cent eller 0,2%. Ifølge konsensusforventningerne håbede økonomer på en stigning på 0,3%.

“Over de seneste 12 måneder er de gennemsnitlige timelønninger steget med 4,1 procent,” fremgik det af rapporten.

Ifølge nogle økonomer vil svag beskæftigelse og lønvækst støtte markedets forventninger om, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har afsluttet sin stramningscyklus.

“Det stærkeste argument for, at Fed skal opgive sin stramningsbias, er, at lønvæksten fortsætter med at aftage – med gennemsnitlige timelønninger, der stiger med beskedne 0,2% m/m og den årlige vækstrate falder til 4,1% – det laveste siden midten af 2021. Faldet i jobfratrædelsesraten fortsætter med at antyde, at den snart vil falde under 4%,” udtalte Andrew Hunter, vicecheføkonom for USA ved Capital Economics. “Generelt antager vi, at blødgøringen af arbejdsmarked

ets forhold har meget længere at løbe, og vi forventer stadig, at Fed vil sænke renten igen i første halvdel af næste år.”

De seneste nonfarm payrolls-data kommer blot dage efter, at Federal Reserve meddelte, at den ville lade renterne forblive uændrede i et interval mellem 5,25% og 5,50%.

Dog fastholdt Powell under sin pressekonference sin stramningsbias og udtalte, at renterne måske endnu ikke er stramme nok.