Spændinger mellem Israel og Palæstina, koblet med øget global geopolitisk usikkerhed får guldprisen til at eksplodere, og nærmer sig nu sit højeste niveau i Danske kroner nogensinde.

Guldprisen banker opad, de seneste 2 uger er guldprisen steget fra 415 kr./gram til op omkring 452 kr./gr

am. En stigning på over 8,92% – det kan roligt siges at være en meget markant stigning for Guld som i gennemsnit de seneste 20 år er steget med 8% årligt.

Som Guld Investor har man altså lige tjent den normalt årlige fortjeneste på 2 uger. Det er et yderst imponerende resultat, som også tiltrækker mange nye investorer på markedet.Guldprisen spiller en særlig rolle i det finansielle system, og er noget som både daytradere og centralbanker holder øje med. Centralbankerne har indeværende år købt tungt op i guld. Alene i August blev der opkøbt 77 tons guld, svarende til en værdi på ca. 34 mia. kroner, hvilket er en stigning på 38% sammenlignet med indkøbet i juli. Det er især Polen, Tyrkiet og Kina, der køber større portioner for at sikre national reserven.

Pusten går ikke foreløbig af guldprisen. Der er mange faktorer som påvirker guldprisen, og det tegner til vi først lige er startet. Det er især geopolitiske konflikter, som skubber prisen opad. Israel og Palæstina konflikten kan potenti

elt sende et gys ned igennem verdensøkonomien, hvis flere lande i Mellemøsten blander sig. Det ses allerede på olie- og naturgas prisen, af frygt for at større olieproducenter som Iran, Qatar og Jordan bliver inddraget i konflikten, og olieprisen er stiger også 1.56 % i dag på Murban Crude. En højere oliepris, medvirker også til en højere guldpris.

Effekterne ses igennem hele værdikæden, som presser efterspørgslen på guld op. De store raffinaderier i Schweiz og Tyskland har fået længere leveringstid på de mest populære investeringsprodukter, særligt deres 100 gram guldbarre. Hvor leveringen før var 1-3 hverdage, er vi nu oppe på 10 hverdage.

Hos NordiskGuld oplever vi ligeledes en betydelig øget interesse og efterspørgsel. Vi sælger væsentlig flere af vores populære mønter & barre end vi plejer, og får flere henvendelser over telefonen. Vi har ca. fået 25% flere nye kunder end vi plejer i oktober måned.

Kilder:

Centralbanker køber guld

Guldprisen Saxo

Oliepriser

Guldprisen